Krabbel

🌿 Waarom?

Er is een collectief donker nodig om samen te kunnen verhuizen naar het licht.

Daarom.

🌿 Laagjes

Meestal zijn we ons niet bewust van de laagjes die we eigen hebben gemaakt.

Door cultuur, door opvoeding, door onszelf te beschermen en door opgedane ervaringen. Heel normaal en het overkomt ons allemaal.

Maar het zijn wel laagjes die ons beïnvloeden en die hardnekkig zijn.

Omdat we ze vaak zelf (onbewust) bevestigen, uitdragen en nog eens door anderen laten bevestigen.

Laagjes die jou kunnen beperken en die aan het licht mogen komen. Want wanneer jij ze gaat zien, gaat beseffen hoe ze er zijn gekomen en waarvoor ze dienden, dan kun je de achterliggende wond pas helen. En wanneer deze is geheeld, dan komt het laagje niet meer terug.

Allerlei laagjes afpellen en de wortels losmaken..

🔸️ Wat er van je wordt verwacht, wat is goed..

🔹️ Laagje goedkeuring (Onder zit je pure prachtige zelf)

🔸️ Kan ik het wel, komt het goed, niet mooi zijn, tekort

🔹️ Laagje zelfbeeld, onzeker, angst (Onder zit liefde voor jezelf en voor iedereen)

🔸️ Zo doen we dat, dat is normaal, dat is de bekende weg..

🔹️ Laagje beperkt, 1 route, 1 normaal, 1 antwoord (Achter je laten, om diepe innerlijke wijsheid toe te laten, de weg van jouw mogelijkheden)

🔸️ Ik heb het te druk, ik kan niet kiezen, ik kan niet voelen, ik denk niet dat het goed komt

🔹️ Laagje controle (onder zit intuïtie en vertrouwen)

🔸️ Dat kun jij niet, ik ben niet goed in, zit niet in de familie, dat hoort niet zo..

🔹️ Laagje etiket (Onder zit wie je bent)

🔸️ Dan heb je de juiste omstandigheden nodig; middelen, financiën, geluk, mazzel, toeval, dat kan ik niet neerzetten!

🔹️ Laagje mogelijkheden, voorzieningen en overtuiging (Onder zit doen, creatie, geloof, vertrouwen, volharding, weten, overgave en zelfliefde)

Of nog andere laagjes, die jouw aandacht verdienen.

Vind je dit lastig, dan help ik je graag met afpellen en spiegelen.

Zodat jij ook je eigen kleur en glans mag laten zien.

Het brengt rust, liefde, vertrouwen, vrolijkheid, andere keuzes en mogelijkheden.

Ik help je graag 😊

🍁 Herfst, zie waarvoor het was, wat heeft het je gebracht en laat los, om vanuit je kern nieuw leven te scheppen.

🌿 Waardering

Het is zo gemakkelijk om in jezelf te benoemen wat niet goed is of beter kan. Je zou voor de grap eens moeten tellen hoe vaak je zoiets denkt.

Nee, doe toch maar niet. Want waar je aan denkt, dat vermeerderd. Je voedt het met je gedachten en je energie.

Je kan wel een foefje toepassen, wanneer je jezelf hierop betrapt: draai het om. Benoem en waardeer wat er wel goed gaat.

Hoe je geniet samen met je kinderen, dat je over de jaren zo gegroeid bent, dat je graag een ander helpt, dat je eindelijk ziet dat jij er ook mag zijn, dat je die gekke stap durfde te doen, dat de wereld je niet onverschillig laat en al die andere mooie dingen..

Zeg het tegen jezelf, zo vaak mogelijk, zomaar!

Waarom niet? Je mag het beste zien van jezelf, want dat geeft een fijne energie. Het tilt je een beetje op en helpt je om vrijer te zijn en te doen waar je naar verlangt.

En natuurlijk hebben we onze dingen om aan te werken, daar kun je gericht tijd voor maken, onder ogen zien en doen. Zodat je daarna weer beseft, ik ben lekker bezig. Het is goed zo, niet alles hoeft perfect te gaan, maar ik ben goed zoals ik ben!!

Het brengt je zoveel verder, waardeer jezelf. Vaak laat het diepere sporen na dan de complimentjes van anderen, omdat het innerlijk blijft plakken

🌿 Roerige tijden

Roerige tijden, dichtbij maar ook in de wereld. Van alles en nog wat komt op je af of je wilt of niet. Beschermen, afschermen, doen wat je kan en wat voor jou goed voelt.

Wat te ondernemen en wat daadwerkelijk goed is, is een vraag met diverse invulling.

Zolang je een ander niet schaadt, respecteert en misschien wel tegemoetkomt, dan kan een andere invulling juist hèt verschil betekenen.

Bijvoorbeeld jouw invulling om positief te blijven en je niet te verliezen in de onrust die aan je verschijnt.

De onrust die zich zomaar kan vertalen naar angst. De angst voor ziekte, voor gevolgen voor je werk, voor je gezin en voor ieders gezondheid.

Vraagtekens die onbedoeld doen piekeren en je weerstand verlagen.

Wanneer je erop vertrouwt dat wat er ook gebeurt dat jij het aan kan, vooral met de hulp van anderen en 'van boven', dan kun jij je bewegen met meer rust. Dan kun je een ander helpen en heb je de energie om goed voor jezelf te zorgen.

Met mooie en gezonde acties;

🍂 Verse voeding en voldoende water

🍃 Beweeg en wees veel buiten

🍂 Iedere dag iets doen waar je echt van geniet

🍃 Betrokken zijn in je eigen omgeving

🍂 Fijne contacten onderhouden

🍃 Bezig zijn met dieren, groen en al wat goed is voor onze aarde

🍂 Lief zijn voor jezelf en voor anderen

🍃 Verplaats je in keuzes van anderen en waarom deze waarschijnlijk zo zijn

🍂 Geef je over aan situaties, klaag weinig en maak er het beste van

🍃 Onderneem wat waardevol en nuttig is, op de mooiste manier, op jouw manier.

Dát is een geweldige boost voor je weerstand!

🌿 De 10 sleutels

Ervaar je het leven als beperkt, soms moeizaam, misschien heb je het idee dat je gevangen bent in iets, maar in wat? Iets wat je tegenhoudt om helemaal jezelf te zijn.

- Je kijkt eerder naar de grond, dan om je heen.

- Je bent veel bezig met een ander en weinig met jezelf.

- Je wilt alles in de hand houden en bijt je vast in een planning, waar niemand aan mag komen.

- Om je goed te voelen moet je iets leuks doen of een ander mag zorgen dat jij je goed voelt.

- Anderen moeten zijn zoals jij denkt dat het goed is, anders beschouw je hen als vreemd en raar.

- Er is weinig vertrouwen in anderen en er is weinig vertrouwen in jezelf.

- Als je geen grip hebt op het leven, trek je je terug in je veilige cocon. En wordt het je te veel, dan is er eten, een drankje of een dwangmatig iets, een surrogaat, een troost, een voortdurende afleiding om niet te voelen.

- Anderen gooien roet in het eten.. het zit vaak tegen.. het gras is groener aan de overkant..

Dat is jouw gevangenis, gelukkig ben je tevens de cipier met de sleutels!

Jouw uitweg:

De 1e sleutel mag  je gebruiken om te besluiten dat het nu tijd is voor verandering. Je weet nog niet hoe, maar het oude is klaar, je wilt dit niet meer ervaren, basta!

De 2e sleutel mag  je gebruiken om God en de Engelen om hulp te vragen bij iedere stap die je wilt nemen, met vertrouwen en dankbaarheid, het word je gegeven. Je hoeft het niet alleen te doen.

De 3e sleutel laat je het verleden onder ogen zien, je mag het nogmaals doorleven om het een rustende plek te geven. Het verleden heeft je gebracht waar je nu bent en nu mag je verder gesteund door de kennis van oude lessen.

De 4e sleutel mag je gebruiken om jezelf en anderen te vergeven wat niet wenselijk was. Vergeving kost tijd, maar het is mooi om ja te zeggen tegen dit proces en te ontdekken waar het je brengt. Vergeving en heling kun je stimuleren door je te verplaatsen in de situatie of door je te verplaatsen in (het onvermogen van) de ander.

De 5e sleutel gebruik je om nooit meer slachtoffer te zijn. Voortaan besef je dat je altijd invloed hebt op jouw ervaring en hoe je met anderen omgaat. Je mag alle emoties beleven en ze diep voelen, om je vervolgens niet te laten verlammen, maar kleine stappen te zetten, ondanks heftige gevoelens.

De 6e sleutel laat je kennismaken met het goede in anderen, iedereen heeft goede eigenschappen en goede bedoelingen. Zoek dit bij iedereen.

De 7e sleutel opent je ogen en hart naar binnen. Jij weet dat je goed bent zoals je bent en dat je puur en mooi bent. Als je dit ten diepste hebt ervaren, dan is er geen weg meer terug. Jouw ogen zien de wereld anders, want hoe je kijkt naar jezelf, het weten van wie je bent, zal zich weerspiegelen naar alles om je heen.

De 8e sleutel is die van zachtheid en kracht, in een mooie balans. Je mag ervaren en voelen wat is nodig, aangevuld met actie en doorzettingsvermogen. Geen afwegingen, maar enkel liefde, intuïtie, beslissen en doen.

De 9e sleutel vertelt dat je niet alleen bent en altijd om hulp mag vragen. Bij familie, vrienden, instanties en bij vreemden. Wanneer je hulp kunt aannemen, dan kun je het ook evenwichtig geven, zonder jezelf te verliezen.

De 10e sleutel is de sleutel van je ziel. Deze vertelt je wat goed voelt en wat niet. Waar moet je je wel of niet begeven. Naar wie moet je wel of niet luisteren. Wat moet je wel of niet ondernemen. Jouw gevoel vertelt je in een paar seconden het is een ja of het is een nee. Daarna komt het stemmetje in je hoofd, wat je voortaan mag negeren. Jouw ziel weet precies wat goed voor jou is!

Gebruik de tien sleutels om helemaal vrij te zijn. En doe maar rustig aan, haast is niet nodig, je hebt de sleutels al. Deze mag je gebruiken op het juiste moment, wanneer je eraan toe bent. Jij weet welke sleutel je eerst nodig hebt.. Voor het meest pijnlijke.. Daar mag je beginnen.

Wanneer je jezelf wilt bevrijden van deze onzichtbare gevangenis die je klein houdt en je wilt er echt voor gaan, vergeet dan niet: iedere stap is er eentje vooruit, ondanks dat je zicht soms beperkt is. Hou vol en geef niet op. Je moet door het donker heen om verder te komen. Je mag altijd om hulp vragen en je mag het met dankbaarheid ontvangen. Maar het blijft jouw werk, jij moet de stappen nemen.

Wanneer je uiteindelijk alle sleutels gebruikt dan mag je als bonus ontdekken, dat alle antwoorden beschikbaar zijn, jij hebt ze in je.

🌿 (Af)wijzing

Een leven lang krijg je te maken met afwijzing, een vorm van nee. Maar is dat iets negatiefs of verlegt het je route?
Soms is een nee, een begeleider in vermomming en helpt deze wijziging je juist verder. Het zegt niet stop, maar vertelt: doe het anders, wijzig je plan.
Af betekent onder andere niet doen, maar ook klaar, start, gaan!!

🌿 Lichaam & geest

Stel dat je regelmatig het ongemak van keelpijn ervaart. Dan kun je voor jezelf onderzoeken of er voor jou een betekenis aan vast zit. Is het alleen lichamelijk of wil het nog iets anders vertellen?
Bij keelpijn is er de betekenis dat jij je waarheid niet kan zeggen en dat je de ruimte niet neemt om jouw waarheid te zeggen. Hierbij ligt er een oorzaak in het verleden dat je niet gehoord werd, dat je niet serieus werd genomen, dat er geen ruimte was voor een andere mening en dat er geen ruimte was om jezelf te zijn.
In je volwassen leven is het belangrijk om hierover na te denken en te beseffen waarom dat zo was. Dan kun je het begrijpen, de betrokkenen vergeven (er was ook een aanleiding voor hun gedrag) en er voortaan voor zorgen dat jij je waarheid kunt zeggen en je ruimte mag innemen. Dan geef je jezelf een cadeau van vrijheid en eigenheid. En je hoeft de herinnering van keelpijn, van het niet voldoende uiten, niet meer te ervaren.
Je kan de onderstaande affirmaties regelmatig uitspreken om jezelf hierin te ondersteunen. De innerlijke verandering (oftewel verankering) volgt dan vanzelf.
➡️ Ik ben het waard om te spreken en gehoord te worden
Door in je jeugd geen stem te hebben, kun je het gevoel hebben dat je niet of minder gewenst was. Met het herinneren, vergeving en de volgende affirmatie kun je blokkades naar je keel en hart verwijderen:
➡️ Ik ben gewenst en welkom, ik ontvang alle liefde
Je weet waarom het zo was en je weet wat je nu nodig hebt. En dat laatste mag je bewust aan jezelf geven, liefdevol communiceren met jezelf en naar anderen en liefdevol zorgen voor jezelf.
Het keelchakra, betekent ook het loslaten van emotie, waardoor je jezelf kan zijn, je houdt niets meer achter.
Hierbij past de affirmatie:
➡️ Ik laat al mijn beperkingen los en mag mezelf zijn
De geest is zo slim om het lichaam te beïnvloeden en het lichaam is zo slim om de geest te beïnvloeden. Een samenwerking vanuit eenheid, om heelheid te bereiken.
Wat levert het je op:
- Je wordt evenwichtiger en evenwichtiger in wat je zegt
- Je kan vrij spreken (minder onzekerheid, je bent niet gevoelig voor beïnvloeding van een ander)
- Je zegt meer, zonder te babbelen
- Wat je zegt is interessanter, omdat jij authentiek bent
Wat laat je gaan:
- een onderliggende frustratie

🌿 Domme dingen

Soms kijk je om je heen en wil je liever niet zien, wat je ziet. Soms luister je en ben je verbaasd..
Soms voel je een reactie en vraag je je af waarom?
Je voelt verbazing, onbegrip, afstand en als je niet uitkijkt flinke irritatie. Want wat je niet kunt begrijpen en bevatten, gaat zomaar met je gevoelens aan de haal!
Voor een ander kan het echt zijn, reëel, goed bedoeld of misschien is het toch wel simpelweg dom of onnadenkend.
Domme dingen.. en soms doe je het zelf, zoals geïrriteerd raken door een ander. Je hoeft het niet te voelen, de keuze is aan jou.
Maar hoe voorkom je dat dan? Verleg direct je focus, om de ander in een beter licht te zien. Bedenk dat we allemaal familie zijn, broers en zussen. Ja, ook die rare 😉
Familie mag gek doen, soms op een andere route zitten, maar je geeft wel oprecht om elkaar. Bedenk het beste bij de ander en kijk met liefdevolle ogen. Iedereen heeft goede eigenschappen, geeft een mooie bijdrage of heeft een bijzonder talent. Of je die wel of niet herkent, ze zijn er.
Zoek de verbinding in wat wel goed is of wat goed was, de situatie verandert niet direct, maar de irritatie en het onbegrip glijdt weg.
En wil je graag iets over de situatie zeggen, samen in gesprek? Dan moet je juist beseffen dat we allemaal broers en zussen zijn, met op z’n tijd een flinke portie ‘domme dingen’. Zie het beste, mag dat je intentie zijn, dan komen je woorden over. Dan kan de ander gewoon luisteren en hoeft zich niet te verweren of je elkaar nu wel of niet begrijpt.

🌿 Intens

Zie je donker,
doorleef je tekort,
en voel intens.

Laat achter,
zwart en grijs
om vrij en licht
te zijn.

🌿 Ondersteuning van je immuunsysteem

Je kunt je weerstand versterken door je lichaam te voeden met gezonde energie. Naast een gezonde levenswijze, mag je je verbinden met de Goddelijke bron om helende energie bewust te ontvangen in je lijf.
Ga comfortabel zitten of liggen en adem rustig in en uit. Denk niet te veel na, maar herhaal onderstaande zin:
"Met rust en vertrouwen ben ik in verbinding met de Goddelijke bron".
Na een paar minuten wend je je tot God en Aartsengel Rafael met het verzoek om je te verbinden met de helende levensenergie.
Daarna zeg je:
"Liefdevolle helende energie stroomt door mijn lijf en geest". Adem rustig in en uit en herhaal deze zin een tijdje.
Leg je handen op je hoofd en zeg rustig drie keer:
"Mijn lichaamscellen worden vernieuwd, ik breng pure Goddelijke energie naar mijn hoofd".
Dan laat je je handen zakken en ga je naar je borst en zeg je rustig drie keer:
"Mijn lichaamscellen worden vernieuwd, ik breng pure Goddelijke energie naar mijn borst".
Dan laat je je handen weer zakken en herhaal je wederom dezelfde zin, totdat je lichaam geheel is gevoed.
Denk aan: je hoofd, borst, buik, benen, voeten, schouders, rug, billen, armen en handen.
Voel de warmte in je handen en de fijne tinteling van energie in je lichaam.
Geniet van het moment en van de samenwerking met God & Aartsengel Rafael. Dank hen hiervoor.

🌿 Zet je droombril op 

Laten we allemaal tijd creëren om weg te dromen van een mooi leven, een mooiere wereld, het is beschikbaar in jouw bereik. Wat nogal wat is hoor, projecten aan de andere kant van de oceaan kunnen dan heel dichtbij komen. Je mag wegdromen hoe je plezierig kan werken, hoe je iets kan betekenen voor een ander of hoe belangrijke facetten in je leven voortaan in evenwicht zijn.
Wegdromen in ons dagelijks leven, tijdens je werk of wanneer je thuis bent. Maak je gedachten mooi en doe er iets mee, al is het maar een fractie van je mooiste droom.
Hoe kun je armoede bestrijden, wat heb je nodig om je doelgroep beter te bereiken, hoe wordt de wereld wat sympathieker, wat geeft een lach bij de ander en verlicht ook jouw dag? Hoe kun je eerlijker in het leven staan of hoe zet je de eerste stap na een donkere periode. Droom hoe het zou kunnen zijn!
Het wil niet zeggen dat het vanzelf gaat, maar wel dat het mogelijkheden geeft. Help de ander die vaak wordt genegeerd door collega’s, spring ergens spontaan bij en zit je in een dagelijkse sleur, bedenk iets ongewoons wat best pittig is en doe het!
Denk aan een mooie schone wereld en ga een uurtje vuil ruimen, denk aan een mooi project en maak een brainstorm, zet eens op papier wat er in je hoofd ontstaat en durf dit te delen.
Bedenk eens tien dingen die je werk leuker kan maken; meer plezier, meer tijd, meer eigen inbreng, meer uitdaging, meer samenwerking, mooiere resultaten of .. Kies er eentje uit en droom hoe je hiermee aan de slag gaat en voor je het weet, zet je een paar stappen.
Het begint simpelweg met wegdromen, dan laat je iets ontstaan in je geest, daarna mag je het voeden met mooie gedachten en resultaten, vervolgens doe je er regelmatig iets mee, een beetje verfijnen, uitproberen, aanpassen, een paar hobbels in je droom om te nemen en dan kleur je het met een vleugje samenwerking. Voor je het weet maak je dromen waar, en van het een komt het ander. Vergeet niet dat wegdromen en je hierbij goed voelen geen schijnwereld is, maar het begin van iedere verandering.
En niet alles hoeft gelijk haalbaar te zijn, niet alles hoef je in een keer uit te denken, je mag gewoon doen, stappen zetten en het hoe, dat komt, tenminste als je je droombril niet vergeet.
Wanneer je alleen zou ondernemen wanneer alles van te voren duidelijk is, dan zou onze wereld heel lelijk zijn. Dan zouden alle ondernemers in de breedste zin van het woord, idealisten, vrij denkers, grote leraren maar ook de gewone mens, nooit ontdekt hebben wat juist het leven zo mag verrijken. Dan zet je een slot op een schatkist, die je juist elk moment moet kunnen openen. Meestal is het geen schatkist naar het grote geld, maar wel een schatkist naar meer plezier, zelf vervulling, uitdaging, zelf herkenning, ongekende talenten, liefde voor een ander en voor onze mooie wereld. Een schatkist met extra vakjes en een dubbele bodem, waar zo veel verborgen zit, wat echt de kers mag zijn op een plezierig en mooi leven.
En dan kun je om je heen kijken om allerlei dingen te benoemen waarom het leven niet mooier hoeft, waarom jij niet hoeft te dromen, omdat het echte leven heel lelijk kan zijn.
De journalist die dubieuze koppen bedenkt, de een die de ander besteelt, de collega die jou in een verkeerd daglicht zet, de minister die keihard liegt, regels die oneerlijker zijn dan oneerlijk, stempels die de samenleving geeft en die jij op je rug draagt en ga zo maar door.
Onprettige zaken in overvloed, des te meer reden voor jou om te streven naar die kleine of grote verandering, die het licht op het leven en onze wereld anders laat schijnen.
Waar ga jij op focussen?? Nog meer oneerlijkheid, kleinzieligheid, leven op veilig of durf je het onbekende toe te laten?
Iedere stap die je zet of waar je van droomt, mag eerlijk en mooi zijn, dan kan ik je beloven hoe je route ook verloopt, dat het goede je zal vergezellen. Kies je droom, kies je focus, negeer het mindere en leef de wereld die jij wilt zien.