Coby de Vegt

Bewustwording

Blog

~ Voor jou

Ik hoop dat je dit jaar mag doen, mag verkennen wat je interesseert.
Ik hoop dat je veel moois in jezelf mag vinden, in plaats van opgaan in het verdovende om je heen.
Ik hoop dat je naar jezelf durft te luisteren en dat je weet dat de juiste anderen je ondersteunen, in plaats van de weg wijzen.
Ik hoop dat je durft te gaan, ook al val je en loopt het anders. Maar het is altijd boeiender dan het vertrouwde wat je al bezit.
Ik hoop dat je ontdekt dat jij een ontdekkingsreiziger bent. Met je interne kaart, plus omwegen en mooie hoogtepunten. Maar achteraf wilde je niets missen.

Stap uit je verdoving
Stap uit de route van anderen
Stap uit de goede bedoelingen
En stap in, in je verlangens
die blijven fluisteren
Zonder de verplichting om te behalen en het perfect moeten doen.
Alleen je gevoelsweg. Doe, geniet en zie wat er komt.
Zie wat er ontstaat, als jouw beleving maar goed is.
Dan is het goed, dan is het jouw jaar.
Dit wens ik je toe.


~ Kinderen creëren

Energie is het sleutelwoord van verandering. Het bewust inzetten van energie om een ander resultaat te ontvangen. Want wanneer je iedere keer hetzelfde doet, krijg je hetzelfde. En toch gebeurt dat vaak, net even in een ander jasje of met andere beloftes. Je kan van werk veranderen, maar jezelf en je intenties niet veranderen, dan trek je weer hetzelfde aan. (Lees mijn boek Zielsecho om het op werkgebied anders te doen!).

Je kan jezelf en je ervaringen beïnvloeden en hierin gerichte keuzes maken, door het gebruikmaken van energie. Hier zijn best wat mensen actief mee bezig, maar het is een onderwerp wat minder (of te voorzichtig) naar buiten wordt gebracht. Te zweverig of ... ja het kan van alles zijn.
Het beïnvloeden van energie, in je en om je heen, door verschillende mogelijkheden. Er is voor ieder wat wils, maar net wat bij je past. Cruciaal om veranderingen echt mogelijk te maken. Door het doen, herhalen, ten diepste voelen en het echt neer te zetten. Voor vele volwassenen een taboe en ondoende grijpbaar.

De grote veranderingen zullen dan ook gebeuren door kinderen die dit al jong leren. Die weten wij kunnen veranderingen neerzetten, we zijn niet afhankelijk van regeringen en volwassenen die zijn afgesneden van hun ware natuur.
De lessen die op mijn pad komen, zijn dan ook medegericht op deze kinderen, de nieuwetijdskinderen. Zij zijn klaar voor deze lessen en hebben ze hard nodig. Zij staan open en creëren de gezonde nieuwe toekomst.

In samenwerking met een groep volwassenen die weet dat de kinderen er klaar voor zijn, flexibel en gretig en moe van het oude wat niet meer resoneert. Open om alle mogelijkheden van hun dna in te zetten. Want je hoeft alleen maar te geloven en te doen. En de nieuwetijdskinderen kunnen dat.
En dan gaat het rap, het ongewone wordt gewoon en het groeit steeds verder. Het creëren van de juiste energie is de nieuwe kennis. De basis van leren, communicatie, het ontstaan, het vermenigvuldigen en van de Universele liefde. En het is grenzeloos! 


~ Speels!

Stoeien is speels, rollen, duwen, draaien, uitdagen, een licht handgevecht.

Vechten is schoppen, slaan, schelden, teckelen, lang tegenhouden, het is vaak stiekemer, met een dunne of dikkere laag agressie.

Stoeien kan gevoelig zijn.
Vechten doet vaak pijn, innerlijk en uiterlijk, maar wordt niet toegegeven.

Stoeien is het loslaten van energie.
Vechten is het opbouwen van negatieve energie.

Stoeien is een spelvorm.
Vechten is een geldingsvorm.

Bij stoeien ben je beide vrolijk.
Bij vechten ben je gespannen/ strak/ geconcentreerd.

Bij stoeien zeg je soms stop en luister je.
Bij vechten kun je niet zomaar stoppen, je emoties zijn aan de haal en je luistert niet meer goed naar de ander.

Meestal is er een gebrek aan begeleiding, uitleg of inzicht dat dat wel nodig is. Iets te veel vertrouwen het zal wel loslopen, ze komen wel als er wat is. Maar dat gebeurt vaak niet want kinderen denken al snel het zal wel normaal zijn, de anderen doen het ook. (Dat hoor je ook vaak als je er heen loopt: 'Dat is normaal hoor! Doen we altijd'.

Wat mag je dan doen: Consequent corrigeren wanneer het misgaat en bewust ruimte geven voor stoeien en wat is dat nu eigenlijk. Uitleg geven en dit zo nu en dan herhalen. En.. complimenten geven wanneer ze leuk hebben gespeeld.
Kinderen vinden het niet erg als je in de buurt bent of zo nu en dan even kijkt. Het geeft zelfs de grootste boefjes een gevoel van veiligheid.
Want dat, dat missen ze nog weleens.

Het is mooi om stoeien al thuis te leren, dikke pret met je ouders. Of in de sport of bij een vriendje of op het schoolplein. Je leert met plezier wat grenzen zijn, je leert je speels met elkaar te verbinden, mooi toch!

Dus niet vechten oogluikend toestaan en normaal maken wat niet normaal is, niet meer de andere kant opkijken. Omdat kinderen tijd nodig hebben om te leren wat grenzen zijn. Het kinderbrein is niet in staat om bij één correctie het gewenste gedrag vol te houden. Je moet rustig blijven corrigeren, altijd. Thuis, op school, bij vriendjes, bij de opvang, op de camping, bij de sport.
Jij, ik, wij allemaal, het hoort erbij.

Dan creëren we samen plezier, veiligheid, het toepassen van gezonde grenzen. En het mooie is dat ze dit later zelf ook gaan doen. Grenzen hanteren in gedrag, in werk, in posities, in meningen, in keuzes voor vrede of voor oorlog.
Hier begint het, bij onze kinderen. In aandacht, tijd, uitleg, in begeleiding van emoties, in begeleiding van spel en in het stoppen van vechten.

Het is zo pijnlijk om te zien dat kinderen elkaar pijn doen, laten we het samen transformeren!


~ Moet dat nu

Er zijn best veel ouders die zich te moe voelen om er voor hun kind te zijn. Om te reageren, opbouwend of misschien wel onhandig. Alleen nog als het echt moet of als er anderen bij zijn..
Te moe, lamgeslagen door het leven. Tegenslag, uitdaging, alle ballen hoog houden. Te druk, alles moeten, volgen, te kort aan, echt niet meer kunnen. Het niet meer weten.
Het werkt niet, de kinderen luisteren niet, je weet het niet meer. Bij anderen lijkt het zo goed te gaan.
Alle manieren geprobeerd, het heeft toch geen zin, die van mij zijn anders.
En dan die tijdsgeest zo als het nu zogenaamd gaat;
Ze voeden zichzelf wel op, ze voeden elkaar op, deze kinderen luisteren niet ze zijn anders in deze tijd.
Kinderen leren wel door de media, school en opvang. Zij zullen het wel weten, beter weten, wie ben ik?!
Meer en meer de handen er vanaf, door allerlei redenen, maar niet slecht bedoeld, geen opzet.

Maar.. je kind verlangt;
Naar duidelijkheid en het blijven herhalen
Naar ogen die weten, zien en aankijken (vermoeid of niet)
Naar oren die echt luisteren
Naar jou die als de beste gevoelens herkent
Naar die extra knuffels
Oprechte aandacht al is het maar heel even
Naar het samen doen
Dat je er bent wanneer je kan
Naar jouw lach
Naar jouw liefde
Dat je sorry zegt wanneer het nodig is
Dat je ruimte geeft om te experimenteren, zonder het volledig loslaten
Dat je je kind betrekt bij wat voor jou belangrijk is en dat jij jezelf betrekt bij wat voor je kind belangrijk is.

Je kind verlangt geen wonderen;
Dat je alles goed doet
Dat je alles goedkeurt
Dat je van alles geeft
Dat je alle antwoorden hebt
Dat je alleen maar bijzondere dingen samen doet, de highlights leeft
Je kind verlangt dat niet, niet echt.
Er is alleen maar een verlangen naar jou, naar jullie, naar een oprecht samen.


~ Eigen energie

Zo nu en dan doe ik een opruimbeurt betreft de energie van de kinderen of van mezelf. Vooral als er een aanleiding toe is. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van nachtmerries, herhaaldelijk vervelend gedrag, piekeren voor het slapen gaan, zware overprikkeling, dat soort dingen.

Wanneer we in onze eigen en/ of positieve energie zitten is dat een lichte energie. Het voelt gezond, je hebt zin in dingen, je bent ontspannen, je bent moe zonder negatief te zijn etc.
Dan zijn er geen 'donkere' zielen bij je in de buurt waarvan je de energie (per ongeluk) overneemt. Misschien zijn er wel overleden (bekende) zielen bij je in de buurt, maar deze genieten van jou, zijn trots op je en geven je positieve energie. Daar heb je geen last van, eerder profijt van.

Er zijn namelijk voortdurend zielen/ levens om je heen, overal. Zeg maar 'achter de sluier' / een andere dimensie, maar we komen er dus wel mee in aanraking betreft gevoel.
Wanneer jij of je kind langere tijd negatief zijn of nachtmerries hebben, dan zit de negatieve energie van 'donkere' zielen aan jouw energie of aan je kind zijn/ haar energie vastgeplakt. Donkere zielen zijn nog niet overgegaan naar het licht/ lichte energie, ze voelen zich nog te sterk aangetrokken/ verbonden met de (zwaardere energie van de) Aarde.
Ze zijn dan ook het liefst aanwezig bij donkere gedachtes, boosheid, angst, gepest, ziektes, geroddel, verslaving, geweld, ruzie, ongezond voedsel en omgevingen met lage normen en waarden. Hoe meer donkere zielen, hoe 'donkerder'/ zwaarder de sfeer. Hoe sneller jij of je kind uit 'een goed gevoel' worden gehaald.

Donkere zielen willen niet verblijven in een bewust gekozen/ gevoede lichtere energie. Zoals frisse lucht, balans, opgeruimdheid, liefde, licht, kristallen, etherische oliën, uitpraten van problemen, knuffelen, vergeven, duidelijk zijn, troosten, bloemen, kruiden etc. Hier kun je dan ook bewust aandacht aan geven.

Gedurende mijn opleiding door de Engelen ben ik veelvuldig getest in het opruimen van ongezonde energie, een belangrijk onderdeel van het Aardse leven.
Door mijn onzekerheden heen, bleek het helemaal niet zo moeilijk te zijn. Hierbij een voorbeeld: Ga staan bij de betreffende persoon/ kind/ ruimte.
Vervolgens kun je kiezen uit:

♡ In je gedachten of luidop zeggen dat alle zielen die niet voor het licht werken nu weg moeten gaan, daarbij adviseer ik ze het licht te volgen. Zeg dit in jezelf of luidop op krachtige wijze.
♡ In gebed of in een vraag, vraag je God/ Het Universum of de Engelen om alle donkere energiën te verwijderen. En zeg je dankjewel voor de hulp.
♡ Brand salie of een etherische olie in de betreffende ruimte/ omgeving (niet bij een kind doen) om ongewenste energieën te verwijderen.
♡ Bij oudere kinderen/ jongeren kun je uitleg geven over energieën en samen vragen om deze te verwijderen. En duidelijk zeggen dat liefdevolle ondersteunende energie wel welkom is.

Wat zou de wereld rap veranderen wanneer we de donkere energieën voortdurend naar het licht sturen. Dat we ze voortdurend verwijderen uit huizen, scholen, pleinen, werk en plekken waar vervelende dingen zijn gebeurt. Maar we moeten dit wel doen of vragen. Dit heeft te maken met onze vrije wil en keuze vrijheid op Aarde dat dit niet voor ons wordt gedaan.
Wat een lichtheid zal ons gaan omringen. Je voelt het al heel snel wanneer je energie verwijdert, de lucht klaart op!

Nodig lichte energiën uit in jou/ jullie leven en je zal ontdekken dat dat lastige plotseling wel lukt. Dat je dat extra drankje wel kan laten staan, dat jij of je kind rustiger is, dat je die telefoon wel kan wegleggen, dat je heerlijk droomt, dat je wel die aandacht voor de ander hebt.